caroline de roy

educatie

over

contact

>

>

<

<

Beeldend kunstenaar Caroline de Roy woont en werkt in Amsterdam waar zij afstudeerde aan de Rietveld Academie. Haar werk baseert zich op het feit dat niemand zijn afkomst noch zijn fysieke en mentale gesteldheid kan kiezen. Het bepaalt echter wel in grote mate je leven.

 

10 jaar lang heeft zij op specifieke locaties sociaal-maatschappelijke projecten gemaakt die zich kenmerkten door een antropologische benadering.

In haar vrije werk gebruikt zij vooral transparante materialen die dienen als huid of als een grens: tastbaar maar ongenaakbaar, onthullen en tevens maskeren, verbinden maar ook isoleren.

 

Bezorgdheid om de enorme afvalproblematiek en haar eigen gebruik van met name niet biologisch afbreekbare materialen hebben geleid tot een zoektocht naar milieu vriendelijke alternatieven zoals mycelium. De mogelijkheid hiertoe is zeer genereus geboden door  Officina Corpuscoli, Universiteit van Utrecht en Mediamatic.

 

Niets is bedoeld voor de eeuwigheid. Het werk, gemaakt van bio-afbreekbare materialen, kan weer terug naar de aarde, verdwijnen en in een andere hoedanigheid weer tevoorschijn komen.

 

OVER DE MATERIALEN

-------------------------